Enquete

Geachte bezoeker,

Op Fort De Bilt treft u  6 gedenkstenen met de namen van gefusilleerden aan. Namen van mensen die in een buitengewone situatie het ultieme offer hebben moeten brengen in de Tweede Wereld Oorlog.

Deze mensen willen en mogen we niet vergeten. Hun offer moet te allen tijde voor ons de motivatie zijn om wat er toen is gebeurd nooit meer te laten gebeuren.

Wij, als Stichting Herdenkingsmonument Fort De Bilt, vinden het belangrijk om ook de mensen achter de namen op de stenen tot ‘leven’ te brengen.

Graag willen wij derhalve in contact komen met nabestaanden of direct betrokkenen om meer te weten te komen over deze slachtoffers.

Denk hierbij aan zaken als:

  • wat deed hij  tijdens de oorlog?
  • Was hij getrouwd?
  • Schoolgaand, Studerend, Werkzaam als, etc..?
  • Hoe in het verzet gekomen en waaraan meegewerkt?
  • Heeft u nog een foto of foto’s?
  • Verhalen over deze persoon die in de familie bekend zijn,
  • Wat u verder nog aan relevante zaken te binnen schiet.

Kortom, hoe kunnen wij van de Namen op de gedenkstenen een levend persoon maken zoals deze persoon was in die jaren. Dit hoeft beslist niet beperkt te zijn tot de periode 1940 – 1945.

Wij verzoeken u om bijgaand enquête formulier in te vullen en aan ons te retourneren.

U kunt ook vragen of iemand bij u langs komt zodat de verhalen rechtstreeks genoteerd kunnen worden. Via onze website kunt u een verzoek indienen bij ons secretariaat.

Wij willen deze informatie toevoegen aan onze website, over de precieze uitwerking hiervan denken we nog na. Het is in dit geval natuurlijk wel van belang dat u ons toestemming geeft voor publicatie. Zonder toestemming zullen we de verhalen wel archiveren zodat de verhalen “door” gaan.

Vriendelijk dank voor uw medewerking.